Klachten

Depressie

Wanneer jij leeft in somberheid, je zowel geestelijk als lichamelijk helemaal bent uitgeput, je niet meer kan concentreren, geen mogelijkheid ziet om uit deze situatie te komen, je niet meer goed kan slapen ondanks extreme vermoeidheid en je het leven regelmatig niet meer ziet zitten…dan is er sprake van depressieve klachten.

Bij FIJN coaching gaan we samen kijken hoe jij door middel van het aanbrengen van structuur en door verandering van gedachten- en gedragspatronen de negatieve spiraal kan doorbreken.

Depressieve klachten kunnen goed behandeld worden met online therapie. Dit kan in jouw eigen tempo en op de momenten die jou goed uitkomen. Voor meer informatie kijk naar online therapie.

Trauma / rouw

We spreken van een enkelvoudig trauma als iemand in het dagelijks leven last heeft van psychische problemen die samenhangen met een nare ervaring zoals een ongeluk, een brand, een aanranding, pesterijen of iets anders naars.

Vlak na zo’n schokkende ervaring kunnen er klachten ontstaan zoals indringende herinneringen, flashbacks, vermijdingsreacties in combinatie met veel irreële angst en stress. De klachten kunnen op den duur uitmonden in angst of paniekaanvallen, depressie, schuldgevoel, somberheid, onzekerheid of gebrek aan zelfvertrouwen o.a. in sociale situaties.

Negatief zelfbeeld

Wanneer er sprake is van een negatief zelfbeeld kun jij dagelijks problemen ervaren aangezien het jou kan weerhouden om dingen te doen/ondernemen. Vaak kom je bij een negatief zelfbeeld in een negatieve spiraal terecht waarbij jij voor jouw gevoel niks meer goed kan doen. Dit heeft natuurlijk veel invloed op jouw gemoedstoestand en op jouw dagelijkse functioneren.

Een negatief zelfbeeld is goed aan te pakken door middel van een COMET-training.

Burn-out

Je bent opgebrand en voelt je zowel  lichamelijk als geestelijk totaal uitgeput. Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten die steeds erger zijn geworden en waar jij mogelijk te weinig aandacht aan hebt besteed.

Angst en spanningsklachten

Angst is een normale reactie op een reële dreiging.  Angstklachten zijn klachten waarbij angstgevoelens en lichamelijke klachten een rol spelen. Ze zijn vaak gerelateerd aan (dreigende) problemen of zorgen over belangrijke levensgebieden (gezin, relatie, werk, sociale contacten, gezondheid), maar kunnen ook spontaan ontstaan. Angstklachten kunnen hinderlijk zijn, zorgen geven (bijvoorbeeld over de lichamelijke gezondheid) en gepaard gaan met sociaal disfunctioneren. 

Verslaving

Wanneer het jou keer op keer niet lukt om het bij dat ene glas te houden, of wanneer jij ondanks de problemen die het thuis of op het werk oplevert, toch weer de dealer belt, kan het zijn dat jij kampt met een verslaving.

Wanneer er geen detox noodzakelijk is, maar jij wel moeite hebt om de controle te houden of dat jij keer op keer zonder succes probeert te stoppen of minderen, is een behandeling bij Fijn coaching mogelijk.

Door jarenlange ervaring is er een behandeling mogelijk waarbij gebruik wordt gemaakt van C.R.A.en CGT. De behandeling voor verslaving kan ook via online therapie.